27 de maig 2011

Resistència a la plaça Catalunya (II)

Envio SMS a tort i a dret per demanar suport als amics. Un em contesta ‘la política es fa a les urnes, el vot ens iguala a tots’. Mecagumdéu, no t’ho creus ni tu. Un altre, ‘som a Terrassa, organitzant la resistència’. Darrera la primera línia de porres, un mosso s’entreté apuntant-nos amb el nou model de pistola de pilotes de goma. A l’altra banda de la plaça, al monument de Macià (interpretant els anhels del poble!), la policia dispara per impedir l’entrada de la gent. Els intermediaris informen que l’assemblea està deliberant si accepta la ‘proposta’ de la policia, és a dir, marxar momentàniament mentre els equips municipals ‘netegen’ la plaça. De tant en tant en surt algun indignat que així ho ha volgut, són rebuts amb crits de suport. La intermediària informa que l’assemblea ha decidit no acceptar la proposta i resistir a dins, pacíficament.

 Font: http://twitpic.com/534ban


L’amic que s’ha endut el cop de porra a la closca aconsegueix passar el segon cordó i entra a la plaça. El segueix la seva companya. La gent de dins ens crida. Intueixo un matís d’impaciència a la cara dels antiavalots. Hi ha intents d’entrar. Garrotades. Clavells. De cop els mossos es retiren i entrem a la plaça en un esclat d’eufòria, crits i llàgrimes. La policia reparteix per defensar la retirada, en files, picant els escuts amb les porres. La gent els persegueix amb els palmells alçats. La plaça, no perdem la plaça. Els embalats es tornen a muntar. Assemblea a les set. 

Aquest vídeo explica l'operació amb anotacions i enllaços a d'altres vídeos filmats des de la plaça. Cap al minut 4:50 comença a entrar gent a la plaça 



Font: http://www.youtube.com/watch?v=ELF_ExZZ6LY 
Vista aérea 27M #AcampadaBCN, de

Ara és impossible analitzar això fredament, però penso que el país canviarà completament, amb aquesta revolta. Les lluites de la transició estaven organitzades per partits polítics que sortien de la clandestinitat i per sindicats. Això no. El precedent més proper és el 36.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada