21 de juliol de 2011. És tota la costa de Tarragona, amb el Gerard vam anar a peu des de l'estació de tren de la ciutat fins a Altafulla, pel litoral (visca la llei de costes). La cala Fonda i la cala de Becs, o com se diguin, són extraordinàries.
1 de febrer de 2011. Vam passejar pels horts de can Jofresa, riera del Palau avall, amb la Mar, que fa la seva tesina de màster sobre els horts de Terrassa. El cultiu de l'horta al llarg dels torrents, segons alguns historiadors agraris de la ciutat, podria ser més antic que l'explotació agrària en masos. Tot i que encara ocupen bona part dels torrents i alimenten bona part dels terrassencs (jo hi he vist gent vivint, a les barraques, i fins i tot bocs), la versió oficial de la ciutat -postindustrial i de serveis- és que són marginals. Fins i tot les mateixes preocupacions ciutadanes per posar en valor la història pagesa de Terrassa insisteixen en què la realitat agrària forma part del passat. És una bona forma d'oblidar-la.
|
19 de gener de 2011. Des de la UAB hi ha un camí que baixa a Badia del Vallès, de seguida hi ets. Vam anar a veure els horts que tenen la gent d'allà. On posa 'PSUC' és perquè es veu que per allà es reunien clandestinament durant la transició. Com veieu el meu sentit de la perspectiva és horrorós.
|
|
15 de gener de 2011. Vam pujar amb l'egipci vermell (conduïa el Puigdo) a portar aigua al pastor, a can Torres. Després vaig baixar per l'Espardenyera, amb una florida d'ametllers forta, vaig passar per la vinya del Taio i fins a la font de les Canyes. Allà tenen uns horts molt ben muntats, d'aquests que l'Ajuntament de Terrassa diu que cal 'endreçar' per 'recuperar' els torrents.
|
Agost 2010. Això seria el Pallars Sobirà, per entendre una mica com estan posades les valls i els pobles. Vaig anar a visitar les amigues de la Caseta de la Coma de Burg, que feia pocs mesos que l'havien oberta.
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada