5 de març 2014

Reacció de Federic Fillat al llibre 'El patrimoni socioecològic de la pagesia'

M’ha agradat molt el llibre, és un bon treball. Lo que desconeixia era la llarga connexió d'en Martí Boada amb la zona. L’aportació de l'artista em sembla molt interessant.

També he disfrutat amb l'organització de la "montanera" amb els porcs pasturant a la tardor. A la Vall de Broto també ho feien i es pot veure en el paisatge que els llocs que han conservat els roures més vells són els marges d'antigues propietats privades. En canvi, els arbres joves, que s’han anat recuperant des dels anys 1950, eren de propietat comunal, per llenya o carbó però no per l'aprofitament del fruit. Ja he vist que els efectes de les boires marines d’en Pere Montserrat els vàreu captar clarament.

Suposo que quantificar les relacions socials a través de les xarxes de relacions entre coneguts seria un pas més per saber d'on varen venir les idees o quins varen ser els millors informadors de la col·lectivitat.

Quan tingui preparat el qüestionari per discutir amb els ramaders sobre la distribució de les vaques pasturant lliurement a uns comunals prop de Linas de Broto, ja te’ls passaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada